Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

Organizacije ADAC, ÖAMTC in TCS: Semperit SPEED-GRIP 5 je "Zelo priporočljiva"

Hannover, oktober 2022 – Največji avtomobilistični klubi iz Nemčije, Avstrije ter Švice so pnevmatiki SPEED-GRIP 5 na svojem testu zimskih pnevmatik 2022 podelili oceno "zelo priporočljiva". Semperitova specialistka za mrzlo vreme je še zlasti navdušila s porabo goriva in obrabo, ki sta ključni kategoriji z vidika sonaravnosti.


Semperit__SPEED-GRIP-5__TestResult__185-65-R15__ADAC-09-2022__DE

Po zaslugi odličnih rezultatov na testu se je pnevmatika SPEED-GRIP 5 uvrstila na zmagovalne stopničke avtomobilističnih klubov. Strokovnjaki niso ugotovili nobenih posebnih pomanjkljivosti pnevmatike, pohvalili pa so njeno uravnoteženost ter odlike na vseh podlagah in njeno majhno obrabo. Z vidika porabe goriva je pnevmatika osvojila najvišjo oceno med vsemi testiranimi pnevmatikami v dimenzijah 185/65 R15.


V razvoju pnevmatike SPEED-GRIP 5 se je proizvajalec Semperit posebej osredotočil na varne zimske lastnosti ter učinkovitost v suhem vremenu. Snežni kavlji v kanalih na tekalni plasti ter oprijemni robovi zagotovijo vrhunsko vodljivost v snegu. Profil pnevmatike zagotavlja odličen oprijem. Profil v obliki puščic oziroma črke V izpodriva vodo in sneg ter s tem zagotavlja dober nadzor nad vozilom na mokrih in spolzkih voziščih.
 

se_speed_grip_5_visual_couple
semperit__speed-grip-5__productpicture__30

Pnevmatika SPEED-GRIP 5 "dobra" na testu zimskih pnevmatik revije Auto Bild

Semperitova specialistka za zimske razmere je navdušila tudi preizkuševalce pri reviji Auto Bild. Pnevmatika SPEED-GRIP 5 se je iz predtekmovanja v konkurenci 56 tekmovalk prebila v finale in nazadnje prejela oceno "dobra". Preizkuševalci so pohvalili njeno kratko zavorno pot in natančno vodljivost na ledu in snegu, poleg tega pa so izpostavili še odlične rezultate z vidika akvaplaninga in majhen kotalni upor.

"S pnevmatiko SPEED-GRIP 5 so naši razvojniki ustvarili resnično vsestranski izdelek," je povedala Natalia Kohls, produktna vodja zimskega in celoletnega programa za Semperit. "Zelo smo ponosni, da se je to potrdilo tudi na najpomembnejših nepristranskih testih zimskih pnevmatik v Nemčiji, Avstriji in Švici."
 

Pnevmatika Semperit SPEED-GRIP 5 je na trgu na voljo v širokem razponu dimenzij od 14 do 20 palcev.

Kontakt
press_contact_image_sidebar_luka_maselj
Luka Maselj

PR & Marketing communications B2C

Continental Adria pnevmatike d.o.o.
Zagrebška cesta 104
2000 Maribor
Slovenia

+386 24 50 34 48

+386 24 50 34 39

Semperit. Continentalova blagovna znamka.