Izdelki za avtomobile / dostavna vozila / vozila 4x4

SPI

Semperitova tehnologija za vzdrževanje:

Indikatorji SPI in SAI na pnevmatiki - za vašo varnost in enakomerno obrabo.

Indikatorji SPI in SAI so po pnevmatiki razvrščeni na treh mestih v razmakih po 120° in njihov položaj vedno označuje oznaka na ramenskem delu pnevmatike. To zagotavlja, da sta oba indikatorja vidna iz vseh smeri.


Indikator obrabe Semperit (SPI)

Večja varnost po zaslugi vizualnega indikatorja globine profila

Z zmanjševanjem globine profila se zelo poveča nevarnost akvaplaninga, sorazmerno se podaljšuje tudi zavorna pot. Z indikatorjem obrabe (SPI) boste lažje ugotovili, kdaj je globina profila kritična, in se pravilno odločili o primernem trenutku za zamenjavo pnevmatik z novimi.

Ko globina profila doseže 3 mm, se simbol WET + spremeni v WET -, kar opozarja na zmanjšano učinkovitost v mokrih razmerah.

Podobno se simbol DRY + spremeni v DRY -, ko obraba profila skoraj doseže zakonsko predpisano minimalno globino. Zamenjava pnevmatik je zdaj nujna.


Indikator stekanja Semperit (SAI)

Večja stroškovna učinkovitost po zaslugi vizualnega indikatorja stekanja

Nepravilno stekanje koles povzroča neenakomerno obrabo pnevmatik in močno skrajša njihovo življenjsko dobo. Z indikatorjem SAI boste pravočasno odkrili napačne osne nastavitve. Za daljšo življenjsko dobo vaših pnevmatik.

Indikator SAI je namenjen preverjanju enakomernosti obrabe na obeh straneh pnevmatike. V prvih 2000 prevoženih kilometrih se profil indikatorja spreminja skupaj z obrabo profila tekalne plasti. Če se profila indikatorjev na notranji in zunanji strani pnevmatike razlikujeta, bi bilo dobro pri vulkanizerju preveriti osne nastavitve.

Semperit. Continentalova blagovna znamka.